Skip to content

Regeringen vil spare på uddannelse – endnu en gang

by Redaktøren on august 30th, 2016

Endnu en gang vil regeringen spare på uddannelse. Det er en disposition, der bekymrer direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE):

”Det er nærmest blevet den røde tråd for regeringen at spare på uddannelse. Sidste år var der besparelser på uddannelse, og igen i år vil regeringen på finansloven spare på uddannelse. Ikke nok med det, så er det også regeringens planer at spare på SU’en. Det er ærgerligt, at regeringen bare fortsætter sparekursen på uddannelse”, siger Lars Andersen.

Finanslovsforslaget indeholder besparelser på 140 mio. kr. i 2017, som stiger til 250 mio. kr. i 2018. Samtidig har regeringen fremlagt sin 2025-plan, hvor de bl.a. vil dele topskattelettelser ud. Det sker på bekostning af besparelser på det offentlige forbrug, uddannelse og højere pensionsalder.

”Jeg må give finansminister Claus Hjort Frederiksen ret. Det er et rædselskatalog. Senere tilbagetrækning og dårligere uddannelse. Vi har allerede udsigt til OECD’s højeste pensionsalder i Danmark. En højere tilbagetrækningsalder vil især ramme de faglærte og ufaglærte arbejdere. Det er skævt,” konstaterer direktør Lars Andersen og fortsætter:

”Regeringens vækst i det offentlige forbrug på 0,5 pct. er de facto en besparelse. For blot at opretholde uændret serviceniveau i den offentlige sektor mangler regeringen omkring 5 mia. kr. Det er ærgerligt, at regeringen sparer på vores fælles service, uddannelser og øger pensionsalderen for at finde penge til skattelettelser,” afslutter direktør i AE Lars Andersen.

Yderligere information og interviews fra direktør Lars Andersen, 40 25 18 34 eller la@ae.dk og kommunikationschef Mikkel Harboe, 28 36 87 50 eller mh@ae.dk

From → Artikler

Comments are closed.